Speecap este o aplicaţie de înregistrare audio gratuită, fără reclame şi fără limitări de timp. Interfaţa este foarte facilă şi intuitivă, perfect accesibilă cu voiceover.
Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar pe mine aplicaţia nativă de înregistrare audio, „reportofonul”, de pe iPhone mă scoate din sărite. În primul rând nu îmi place interfaţa care mi se pare greoaie, iar în al doilea rând nu îmi place formatul în care salvează, M4A. Şi calitatea audio mi se pare destul de proastă, se vede că nu există nici un fel de procesare, este sunetul brut, neprelucrat. Acum nu oi fi eu un mare expert în prelucrarea sunetului, dar te zgârie la urechi.
Pe de altă parte, Speecap se laudă cu anularea automată a zgomotului de fond, „Automatic hissing noise cancellation”. Funcţia merge destul de OK, în mai multe teste pe care le-am făcut a reuşit să scoată zgomote ca traficul de afară, televizorul din altă cameră sau coolerul de la laptop. Chestie pe care aplicaţia nativă de înregistrare audio nu o face.
Speecap poate fi descărcat din App Store accesând acest link.
Ecranul principal
Interfaţa lui speecap este foarte simplă. În partea de sus ai un antet cu voice recordings”, imediat dedesubt ai lista cu înregistrările, jos este butonul de „start recording”, iar dacă faci swipe dreapta odată ajungi la sfârşitul ecranului unde îţi spune cât te ţine memoria să înregistrezi. La mine îmi arată 24 de ore şi 19 minute. Suficient aş zice eu.
Înregistrarile sunt denumite după data şi ora la care s-a făcut înregistrarea. Ca să asculţi o înregistrare audio trebuie să o activezi cu o bătaie dublă. Ca să o ştergi trebuie să glisezi în jos pe opţiunea „delete” şi să o activezi cu o bătaie dublă.
Ca să porneşti o înregistrare trebuie să te duci în partea de jos până pe butonul “start recording” şi să-l activezi cu o bătaie dublă. Înregistrarea incepe imediat, iar voiceover-ul o să treacă automat pe difuzorul de sus. Difuzorul pentru conversaţie.
Ecranul de înregistrare audio
În timpul înregistrării, în partea de sus apare mesajul „recording”. Puţin mai jos îţi apare ora la care ai început înregistrarea şi durata totală a acesteia.
Butonul de stop se află în partea de jos, lângă „start listening” şi se numeşte, surprinzător, „stop recording”.
Ecranul de redare
În partea din stânga sus ai butonul de „done”, cu care închizi audiţia. În dreapta sus este butonul de partajare, „share”. Urmează bara de progress, iar imediat dedesubt butoanele de „rewind”(derulare înapoi), play/pause şi fast forward(derulare înainte). Jos de tot este bara de volum. Şi cam asta este tot.
Concluzii pentru Speecap, aplicaţia de înregistrare audio
[newsletter_signup_form id=1]
Speecap este o aplicaţie gratuită de înregistrare audio pentru iOS extrem de simplă. Aplicaţia nu are reclame, nu are limite de timp şi poate fi folosită cu uşurinţă de utilizatorii nevăzători care folosesc voiceover. Butoanele sunt uşor de găsit şi etichetate clar şi corect. Aplicaţia este utilă pentru înregistrări simple, neavând funcţii de editare.
Apropo, tu ce aplicaţii foloseşti ca să înregistrezi audio? Aştept mesajele tale în secţiunea de comentarii de mai jos.
Şi nu uita să distribui mai departe!
Lasă un răspuns