Serviciul de plăţi direct cu telefonul mobil, Apple Pay, funcţionează acum şi în România. Vezi care sunt telefoanele compatibile, bbăncile partenere, cum activezi serviciul şi cum plăteşti cu iPhone-ul.
Serviciul Apple Pay este acum disponibil în mod oficial în România. În ciuda faptului că la data redactării acestui articol nu a fost încă anunţată lansarea în mod oficial, în aplicaţia Wallet de pe iPhone şi Apple Watch există acum posibilitatea de a adăuga carduri de credit sau debit, care pot fi folosite pentru plăţi prin intermediul modulului NFC integrat în acestea. Numărul de bănci şi servicii fintech compatibile este mai mare decât ne-am fi aşteptat iniţial, doar ING, Banca Transilvania, Orange Money şi Revolut confirmând compatibilitatea înainte de lansare, notează Go4IT.
Care sunt telefoanele compatibile cu Apple pay
Conform producătorului, Apple Pay este suportat de toate modelele de iPhone cu Face ID, şi toate modelele care au Touch ID, cu excepţia lui iPhone 5S. Cu alte cuvinte sunt compatibile: iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS, XS Max, şi XR.
Pentru posesorii de Iphone 5, 5c sau 5s Apple Pay este disponibil doar cu ajutorul unui Apple Watch din generaţia 1, 2 sau mai nouă.
Lista băncilor şi serviciilor compatibile cu Apple Pay în România
Întră în aplicaţia Wallet (Portofel), şi atinge butonul „Add Card”(Adăugaţi un card). Alege emitentul cardului din lista celor compatibili. În prezent, în România, sunt disponibile următoarele bănci şi servicii bancare:
- Banca Transilvania;
- ING;
- UniCredit Bank;
- Edenred;
- Monese;
- Orange Money;
- Revolut.
FlixBus este prima companie de transport care anunţă compatibilitatea cu Apple Pay în România. Clienţii FlixBus posesori de iPhone vor avea la dispoziţie opţiunea „Cumpără cu Apple Pay” înainte de efectuarea plăţii, care le va permite să achiziţioneze biletul de autocar cu doar câteva clickuri, iar detaliile plăţii vor fi stocate în Apple Wallet pentru fiecare utilizator, scriu cei de la start-up.ro.
Abonează-te la Newsletter!
Rămâi la curent cu noutăţile din domeniul tehnologiei. Întrodu e-mailul tău şi apasă pe abonare!
[newsletter_signup_form id=3]
Cum adaugi un card în Apple Pay în România pe iPhone
- Deschide aplicaţia „Wallet”(Portofel);
- Apasă pe „add card”(adaugaţi un card);
- Selectează serviciul bancar sau banca emitentă a cardului din lista celor compatibile;
- Scanează cardul folosind camera telefonului sau introdu datele manual;
- Introdu codul primit prin SMS pe numărul de telefon asociat cardului.
Dacă ai un card Revolut, este suficient să întri în aplicaţia acestuia şi să alegi opţiunea „Add to Apple Wallet” din meniul „cards”.
Cum adaugi un card în Apple Pay în România pe Apple Watch
- Deschide aplicaţia Watch;
- Cauţă opţiunea „Wallet”;
- Selectează cardul pe care vrei să îl foloseşti dintre cele adăugate în portofelul de pe telefon şi apaşă pe butonul „Add”;
- Confirmă introducând codul primit prin SMS.
Din nou, pentru posesorii de card Revolut este suficient să adaugi cardul direct pe ceas din aplicaţia dedicată.
Cum plăteşti cu Apple Pay în România
Plata cu Apple Pay este la fel de simplă ca orice plată cu un card contactless. Doar că în loc de card, vei apropia telefonul de PoS.
Dacă ai un telefon cu Face ID:
- În ecranul de start(când este telefonul blocat) apasă de două ori pe butonul power de pe laterala telefonului;
- Autentifică-te cu Face ID privind spre ecranul telefonului, sau întrodu codul de deblocare;
- Apropie partea de sus a iPhone-ului de PoS-ul contactless şi ţine-l aşa până când apare mesajul de confirmare a plăţii.
Dacă ai un telefon cu Touch ID:
- În ecranul de start(când este telefonul blocat) apasă de două ori pe butonul home;
- Autentifică-te cu Touch ID ţinând degetul pe senzorul de amprentă;
- Apropie partea de sus a iPhone-ului de PoS-ul contactless şi ţine-l aşa până când apare mesajul de confirmare a plăţii.
Dacă ai un Apple Watch:
- Apasă de două ori pe butonul power de pe laterala ceasului;
- Apropie ceasul de PoS-ul contactless şi aşteaptă până simţi o vibraţie uşoară.
Sursa Apple Support.
Articole recomandate de autor:
Odată cu lansarea oficială a serviciului Apple Pay în România, cu siguranţă că în viitorul apropiat vor apărea mult mai multe bănci şi Fintech-uri compatibile. Deci, dacă nu ai un card emis de una dintre companiile de mai sus, nu îţi face griji, nu vei avea mult de aşteptat.
Rămâne de văzut când o să fie disponibilă şi în România integrarea cu sistemele de taxare cu NFC din autobuze, aşa cum am văzut prin alte ţări.
Tu ai plătit cu Apple Pay în România? Dacă da, spune-ne şi nouă cum a fost în secţiunea de comentarii de mai jos!
Lasă un răspuns