În Song Quiz ţi se dă un fragment de melodie, iar tu trebuie să recunoşti fie titlul acesteia, fie artistul care o interpretează. Dacă le ghiceşti pe amândouă, primeşti puncte bonus. Partea cea mai tare este că pentru interacţiunea cu jocul trebuie să îţi foloseşti doar vocea.
Dacă ai un iPhone, poţi descărca jocul de aici. Titlul complet este „Song Quiz: The Roadtrip Game” şi se găseşte în App Store. Se pare că pentru Android este suficient să îi spui lui Google Assistant „Play song quiz” fără să fie nevoie să instalezi nimic. Nu ştiu, nu am verificat pentru că nu am acces la un telefon cu Android. Dacă ai posibilitatea, te rog să testezi şi să îmi spui dacă merge în secţiunea de comentarii.
Cum se joacă Song quiz:
După ce ai instalat aplicaţia şi ai deschis-o pentru prima dată, trebuie să îţi faci un cont. Nume e-mail şi cam atât. Îi dai permisiunea să folosească microfonul şi recunoaşterea vocală şi eşti gata. Ai nevoie de Voiceover doar cât să apeşi butonul de „play”, mai departe îţi vei folosi doar vocea ca să te joci.
Song Quiz o să te întrebe câţi jucători sunt. Răspunde cu „one” dacă vrei să joci online cu un oponent aleatoriu, sau cu numărul de jucători, dacă vrei să joci ofline, împotriva prieteenilor tăi.
Mai departe te pune să alegi un nume şi localitatea de unde eşti. Nu trebuie să răspunzi sincer, eu de obicei joc sub numele de Donald Trump din Vinţul de jos.
Pasul următor este să alegi decada din care să primeşti melodiile. Ai de ales dintre:
- „Sixties”, pentru melodii din anii şaizeci,
- „seventies”, pentru anii şaptezeci,
- „eighties”, pentru optzeci,
- „nineties”, pentru melodii din anii 90,
- „two thousands”, pentru anii 2000 sau
- „twenty tens”, pentru melodii după 2010.
Urmează un generic muzical ca de concurs televizat şi fragmentele de melodii din perioada aleasă de tine. Ca să răspunzi, rosteşte cu voce tare titlul melodiei şi/sau artistul care o interpretează. Este suficient să nimereşti oricare dintre cele două variante. Dacă le ghiceşti pe amândouă, atunci ai puncte bonus.
În total sunt 7 runde, iar punctajul maxim pe care îl poţi obţine dacă răspunzi corect la toate întrebările, cu tot cu punctele bonus, este de 200 de puncte(rundele 1-3 valorează 20 de puncte, rundele 4-6 valorează câte 30 de puncte, iar runda 7 este o rundă bonus care valorează 50 de puncte).
Abonează-te la newsletter
Dacă te interesează jocurile pentru nevăzători, , abonează-te la newsletterul nostru completând formularul de mai jos.
[newsletter_signup_form id=1]
Citeşte şi: Land of Livia: un joc RPG accesibil cu voiceover
Şi, ca de obicei, aştept mesajele şi întrebările tale în secţiunea de comentarii de mai jos.
Tu cu ce jocuri accesibile îţi ocupi timpul?
Lasă un răspuns