Land of Livia este un joc RPG pentru iPhone, complet accesibil pentru utilizatorii de Voice Over.
Eşti un erou dintr-o lume fantasy. Ai questuri şi enigme de rezolvat. 104 de locaţii pe hartă. Echipament upgradabil, piese legendare, bijuterii şi gem-uri, companioni şi obiecte de depozitare. Statistici şi caracteristici pe care le îmbunătăţeşti odată cu nivelul şi găsind echipament mai bun. Mini jocuri şi puzzleuri pentru îmbunătăţirea echipamentului. Şi, poate cea mai tare parte, un clasament pe 5 criterii diferite: nivel, aur total, numărul de obiecte legendare descoperite, quest-uri îndeplinite şi locaţii explorate.
Caracteristici generale:
- Limbă: engleză
- Accesibilitate: Jocul este 100% accessibil cu Voice Over
- Gen: RPG
- Subgen: Text
- Preţ: gratuit
- Platformă: iOS
- Descarcă jocul Land of Livia de aici
Map
În primul tab din Stânga jos, Map, ai harta cu locaţiile descoperite. Alege una dintre locaţii şi activează-o cu o bătaie dublă.
În meniul care ţi se deschide poţi alege să călătoreşti sau, dacă eşti deja în acel oraş apar quest-urile disponibile.
Fiecare quest are un timp de execuţie şi un procentaj care îţi indică şansa ta de a reuşi, şi un buton „attempt”.
În Land of Livia există trei caracteristici care afectează şansa de succes în quest-uri: strength, dexterity şi inteligence. Fiecare quest se bazează pe una dintre aceste caracteristici. Pentru a îţi îmbunătăţi şansele de succes, trebuie să echipezi cele mai bune armuri, arme şi gem-uri(bijuterii).
Pe măsură ce avansezi în poveste pe hartă ţi se vor deschide noi şi noi locaţii, aşa că ai grijă să studiezi cu atenţie harta.
Hero
În secţiunea hero poţi să îţi schimbi echipamentul, să vezi statisticile eroului tău şi să upgradezi calitatea gem-urilor pe care le deţii.
În funcţie de quest-ul la care lucrezi, va trebui să îţi schimbi echipamentul astfel încât să maximizezi caracteristica necesară(str, dex sau int). Apasă pe un slot(head, body, hands, feet, legs etc) şi alege armura cu cel mai mare scor pentru caracteristica de care ai nevoie. Când ai găsit-o, apasă pe „equip” şi treci la alt slot.
Mai târziu în joc, vei putea să echipezi automat cele mai bune armuri folosind butoanele din ecranul „map”.
Tot în tab-ul hero, ai „companions” şi „real estate” pe care le poţi cumpăra din tavernele răspândite pe hartă. De aici le poţi upgrada folosind aur.
În subsecţiunea „gems” vezi toate pietrele preţioase pe care le-ai adunat de prin quest-uri. Dacă apeşi butonul „cut” poţi tăia acel gem şi, în funcţie de noroc şi de viteza ta, îi poţi creşte calitatea până la de 5 ori.
Şlefuirea unei pietre preţioase este un mini joc. O să auzi un „ding”. Tu va trebui să baţi dublu pe „cut” imediat cum auzi ding-ul. Cu cât eşti mai lent, cu atât calitatea tăieturii scade.
Journal
În journal ai practic povestea şi misiunile la care lucrezi. Povestea este împărţită în capitole(„chapters”), în cadrul cărora ai mai multe obiective(„goals”), pe care le îndeplineşti ducând la capăt o serie de însărcinări(„tasks”).
Aşadar, în journal îţi apar misiunile noi, sau poţi vedea unde ai rămas şi ce este de făcut dacă deschizi jocul după câteva săptămâni de inactivitate în care ai uitat ce şi cum.
Primul capitol este gratuit. Dacă jocul chiar îţi place şi te prinde, poţi cumpăra de aici capitolele 2 şi 3, care costă 19.99 RON. Eu zic că merită având în vedere că este vorba de un dezvoltator independent care şi-a dat silinţa să îşi accesibilizeze complet jocul.
Campfire
Campfire este locul unde poţi discuta cu alţi jucători, îţi poţi crea propria cameră de chat sau poţi vedea clasamentul jucătorilor din Land of Livia.
Pe chat, pe lângă discuţiile dintre jucători, apar mesaje generale ca X a ajuns la nivelul N, cutărescu a terminat quest-ul bla-bla-bla, Gigel a găsit obiectul legendar coada-de-ţap.
Help
Dacă te blochezi în joc şi nu ştii ce să faci, verifică secţiunea „Help”. Acolo găseşti toate informaţiile, noutăţile şi chiar şi o secţiune de întrebări frecvente.
Partea interesantă este că paginile de ajutor, să zicem „gem polishing”, apar doar în momentul în care ai acces la acele funcţionalitaţi. Pentru că informaţiile apar pe rând, nu rişti să te pierzi într-o mare de detalii fără sens.
Tot din tab-ul „help” îi poţi scrie direct dezvoltatorului jocului şi să îl tragi de urechi, mai ales dacă descoperi vreo problemă de accesibilitate.
Dacă nu găseşti răspunsul tău în secţiunea „help”, foloseşte chat-ul din secţiunea „campfire”, sau lasă o întrebare în secţiunea de comentarii de mai jos şi voi încerca să te ajut eu.
[blog_subscription_form title=”Rămâi la curent cu jocurile accesibile pentru iOS şi alte articole despre programe şi tehnologia asistivă” subscribe_button=”OK, mă abonez”]
Distribuie mai departe postarea, folosind link-urile de mai jos. Sharing is caring!
Lasă un răspuns